Pengalaman Rugi Dalam Forex

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Curhat Trading: Pengalaman Trading (Part-1) mengapa kevin aprilio rugi 17M di forex? kenapa forex trader selalu rugi  why forex trader always suffer losses? °ENG SUB° Pengalaman Rugi 33 juta dari trading forex PENGALAMAN RUGI PULUHAN JUTA DARI FOREX 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#) Bisnis Forex, Kevin Aprilio Pernah Rugi Milyaran Rupiah

Pengalaman Rugi Forex 1 Mohd Zubir Amry December 22, 2011. Belajar dari kesilapan dan kegagalan orang lain,mudah-mudahan beroleh maklumat berguna. Pengalaman Pahit Dalam Urusniaga Forex. Saya hanya mengenali dunia pertukaran matawang asing, atau foreign currency exhange, forex atau fx sejak tahun 2006. Tetapi tidak begitu ambil berat mengenai perniagaan ini kerana beban tugas yang tidak ... Pengalaman rugi dalam forex Pengalaman rugi dalam forex. Dalam trading forex, Mengapa rugi diperlukan? Anda tidak akan tahu dengan pasti kejadian di waktu yang akan datang, juga tradertrader yang lain. Pendapat Hezri AL Sardi) Anuar Musa kata dengan penuh yakin bahawa rugi dagangan forex 1990 ialah rugi sebenar (perda percebida) manakala rugi. Trading forex: Panduan belajar trading forex untuk ... Sebuah pengalaman rugi forex paling “cringe” kena baca . Pernah, aku gagal terduduk sampai aku amik keputusan untuk keluar dari dunia trading ini. Tapi isi hati kecil aku selalu berkata “Sikit lagi, Sikit lagi, rugi tinggal ni” -Trader Rugi. Trader Z merupakan seorang penjawat awam. Mempunyai gaji yang sederhana dan mempunyai keluarga kecil yang sederhana. Dia mampu untuk menyediakan ... Sunday, January 8, 2017. Pengalaman Rugi Dalam Forex Dan kalau kita pengalaman jernih daripada digunakan untuk membeli produk yang belum tentu rugi lebih baik dananya digunakan langsung rugi terjun ke investasi forex trading. Menganggap forex sebagai suatu bisnis yang akan membuat forex kaya adalah anggapan yang salah. Walaupun itu bisa saja terjadi namun risiko negatif yang didapat berbanding lurus dengan keuntungan. Untuk menjadi trader tidak ... Pasar valuta asing terkenal dengan besarnya peluang untuk menghasilkan uang. Namun walaupun begitu, 95% trader forex rugi. Apakah penyebabnya? Setiap harinya, tidak kurang dari US$5 triliun transaksi terjadi di pasar keuangan terbesar di dunia tersebut. Berdasarkan data Bloomberg pada tahun 2014, sebanyak 68% trader forex mengalami kerugian. Mengapa hal ini dapat terjadi? Apakah terjadi ... Pengalaman Rugi Forex Paling Kecewa Selepas 6 Tahun. April 6, 2020 April 6, 2020 - by Iqbal Aman. PENGENALAN Sebagai seorang trader, tuan-tuan harus sedia maklum bahawa forex trading merupakan suatu cabang pelaburan yang berisiko. Ianya disebabkan pasaran forex itu sendiri bersifat volatile, bergerak pantas dan mempunyai liquidity … Read More. Komik Parodi Forex/Saham. iqbal.fx. Jangan lupa ...

[index] [5588] [3978] [17018] [7400] [8968] [14707] [29881] [17846] [1292] [15283]

Curhat Trading: Pengalaman Trading (Part-1)

#Forex #forextrading #traderindonesia #trading Ini adalah pengalaman saya rugi dalam forex sebelum akhirnya bisa recovery di tahun 2019. Assalamualaikum teman teman. Salam Woles Welcome to my ... PENGALAMAN RUGI PULUHAN JUTA DARI FOREX PENGALAMAN RUGI PULUHAN JUTA DARI FOREX BISNIS forex bukan lah bisnis yang mudah. saya ingin berbagi pengalaman rugi ... Kenapa forex trader selalu rugi? mudah2an video ini dapat memberi manfaat walaupun hanya singkat dan saya akan sharing banyak video tentang forex, investment, ekonomi terkini, cyptocurrency ... Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... Money Management adalah salah satu aspek yang perlu diperhatikan saat seorang trader sedang trading. jangankan trading forex, anda jualan siomay juga jika pe... 95% Orang RUGI di PASAR SAHAM karena ini ..... - Duration: 2:57. ... Adrian Maulana Pengalaman Investasi Forex - Duration: 7:08. Net Entertainment News 217,171 views. 7:08. JIKA BANGKRUT DALAM ... Adrian Maulana Pengalaman Investasi Forex - Duration: 7:08. Net Entertainment News 214,853 views. 7:08 . INSERT - Vicy Melanie, Alasan Kevin Aprilio Bagikan Kisah Pilu Miliki Utang Miliaran ...

https://arab-binary-option.webdolichambli.tk